Karen Schousboe i Rude skov KV17

Min lokale “Camino”

20 dage til Kommunevalget 2017 i Rudersdal – Valgdagbog af Karen Schousboe

Karen Schousboe -regnbillede med foldere til KV17I Rudersdal findes næste 14.000 husstande spredt ud over 74 km2. I disse 14000 hjem bor over 56000 borgere, hvoraf 38600 plus c. 2000 EU borgere har stemmeret. I de næste tre uger har jeg tænkt mig at besøge dem alle! Nej, spørg til side – jeg har tænkt mig at hjemsøge så mange af deres postkasser som muligt med mit og mine med-kandidaters valgmateriale. Det er mange kilometer jeg skal gå. Men jeg går dem egentlig gerne af to årsager.

Dels tror jeg at vores valgbrochurer – når alt kommer til alt – er bedst til at fortælle hvem vi egentlig er. Nogle ligner excel-ark, andre er fyldt med tekst. Nogle er ydmyge og i A6, andre er foldede på kryds og tværs og mere avancerede. Selv er jeg et visuelt menneske og har derfor gjort mig umage med at finde smukke fotos fra mit liv her i kommunen. Hver især repræsenterer de dog – uanset udtryk og farve – det som vi først og fremmest står for: vores livssyn, vores verden, vores drømme og forhåbninger – og for de noget ældre af os måske også vores erfaringer.

Om sidstnævnte gælder det naturligvis at de repræsenterer det mest dyrekøbte i vores liv og samtidig også det, som ingen vil købe. Alligevel hører de med til at runde billedet af hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi skal hen.

Det er ikke så ringe endda. Pointen er nemlig at Kristeligt Dagblad har oplyst os om at vælgerne er interesserede i mere end vores politik; faktisk betyder vores integritet og moral næsten lige så meget. Det kan vi ikke vise på vores plakater med deres mere eller mindre pudsige slogans. Eller nå at forklare når vi står på stationen om morgenen. Men vi kan vise det i vores foldere, der fortæller hvem vi er, hvad vi er runden af og hvor vi synes at vores kommune mere generelt skal bevæge sig hen.

Herudover er der dog også en anden grund. Jeg elsker ganske enkelt at vandre. I min skov, langs vores søer, på golfbanerne, langs stranden, gennem moserne. Eller på “Caminoen” i Nordspanien, som min mand og jeg gik strækninger af for år tilbage, førend hans knæ blev dårligt. Mens vi overvejer at anskaffe os nogle mountainbikes og cykle gennem Europa ligger jeg imidlertid ikke stille på sofaen. Og hvad er vel en bedre lejlighed til at få rørt benene end valgkampen. I de næste tre uger agter jeg derfor at gennemtravle vores forskellige lokale bysamfund med deres fantastiske blanding af herskabsvillaer fra 1920erne, sommerhuse fra 1890erne, tæt-lav bebyggelse fra 1950erne og 60erne og de store boligblokke i Birkerød.

Her er simpelthen så meget at se på! Og så gør det jo heller ikke noget at jeg på min vej møder folk som de er flest – og hører om alle deres små og store problemer og udfordringer. Mere herom i dagene, der følger…

Karen Schousboe